5 nov 2018

KIPFILET OF KIPPENDIJEN?


Tegenwoordig zijn kippendijen makkelijk te krijgen, dit was een paar jaar geleden wel anders, waarschijnlijk omdat steeds meer mensen hebben ontdekt dat deze toch een stuk malser zijn dan de oh zo vertrouwde kipfilet.

Niet dat er iets mis is met kipfilet hoor ook deze kun je best mals bereiden maar de dijen hebben dit nou eenmaal zogezegd van huis uit ze zijn gewoon wat zachter, zelf gebruik ik altijd de dijen.

Kipfilet is afkomstig van de borst van de kip, de kipfilet bevat vaak ook een 'binnenfilet', die men ook wel het haasje noemt 

Erg lekker om te bakken gepaneerd met oud broodkruim of panko gemengd met Parmezaanse kaas en dan als borrelhapje met een lekkere dip!

=============================================================

KIPPENHAASJE ALS BORRELHAP

Haal de haasjes door wat bloem dan door losgeklopt ei en vervolgens door het broodkruim, wat is gemengd met de Parmezaanse kaas en bv Italiaanse kruiden, bak ze in wat olijfolie 4 min per kant en dan even laten uitlekken op keukenpapier.

=============================================================

Kippendijfilet is vlees dat afkomstig is van het bovenste gedeelte van de kippenpoot en iets donkerder van kleur.

Laat het vet van de kippendij gewoon eraan zitten dit verdwijnt tijdens de bereiding en zorgt juist voor malsheid


KIP IN ROOMSAUS MET PARMEZAAN EN TOMAAT

Ingrediënten
4 (of meer) kippendijen
3 tenen knoflook
2 tl Italiaanse kruiden
100 gr gedroogde tomaat op olie
250 ml kippenbouillon van een tablet
250 ml slagroom
40 gr geraspte parmezaanse kaas
paar Peterselietakjes gehakt
4-6 blaadjes verse Basilicum klein gescheurd
Oregano
Peper en zout

Bereiding

Doe wat boter in een hapjespan en bak de kip rondom bruin en bijna gaar
Haal de kip uit de pan en leg deze even op een warm bord
Bak in dezelfde pan de uitgeperste knoflook licht aan en voeg de Italiaanse kruiden toe.
Laat de tomaat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier
Doe deze erbij in de pan met de knoflook en kruiden
Wat peper en zout erbij
Voeg de bouillon toe en roer even door
Nu de slagroom erbij en de kaas en laat dit onder regelmatig roeren even wat inkoken
Dan de kip weer in de pan gevolgd door de peterselie, gescheurde basilicum en snufje oregano
Schep met een lepel regelmatig wat saus over de kip terwijl deze nog even 5 min mee suddert.
Verdeel de kip over de (warme) borden en schep wat saus erover
Erg lekker met pasta, rijst of aardappelen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten