Koolhydraatarme lunch wraps om mee te nemen
Het probleem met een dieët is vaak dat je, als je onderweg bent of gewoon op je werk, je soms even niet weet wat je nou kunt of mag eten.
Nou is dit met khda niet zo heel erg moeilijk want je kunt ook gewoon een gekookt ei, blokjes kaas of worst enz. meenemen maar de volgende wrap recepten zijn ook erg smakelijk en je kunt ze de avond vantevoren al maken.
Ik maak ze regelmatig voor manlief en hij vind het echt een uitkomst voor onderweg en omdat ze in tweeen zijn gesneden eet hij ze in 2 eetmomenten zeg maar, een helft is al genoeg zegt hij voor de lunch dus vandaar dat hij de andere helft wat later eet.
Maar ik zou zeggen probeer het uit en laat vooral weten wat je ervan vond, ik zet 2 verschillende wraps recepten hier dus je kunt kiezen EN variëren.
TAKE AWAY WRAP
khda en eiwitrijk
khda en eiwitrijk
1 pers
Ingrediënten
2 eieren
1/2 rode ui in ringen
Paar plakjes Salami
1 a 2 el gesneden zwarte olijven
2 el pijnboompitjes
Beetje rucola sla
Italiaanse kruiden
Zout en peper
Kokosolie
Bakpapier
Bereiding
Klop de eieren los met de kruiden, peper en zout en bak hier, aan 2 kanten, een omelet van in een koekepan met wat kokosolie
Zet de omelet even apart en bak in dezelfde pan met nog wat kokosolie de uien glazig en rooster hierna de pijnboompitjes lichtbruin
Leg de omelet op bakpapier en beleg deze met plakjes salami, gebakken ui, olijven, pijnboompitjes en rucola
Vouw de zijkanten vd omelet om en rol deze op zoals een loempia
Rol en vouw ook het bakpapier stevig eromheen en zet vast met 2 elastiekjes of touw
Snij nu met scherp mes de omelet door en je hebt 2 take away wraps
Je kunt de wrap al dag vantevoren maken
Klop de eieren los met de kruiden, peper en zout en bak hier, aan 2 kanten, een omelet van in een koekepan met wat kokosolie
Zet de omelet even apart en bak in dezelfde pan met nog wat kokosolie de uien glazig en rooster hierna de pijnboompitjes lichtbruin
Leg de omelet op bakpapier en beleg deze met plakjes salami, gebakken ui, olijven, pijnboompitjes en rucola
Vouw de zijkanten vd omelet om en rol deze op zoals een loempia
Rol en vouw ook het bakpapier stevig eromheen en zet vast met 2 elastiekjes of touw
Snij nu met scherp mes de omelet door en je hebt 2 take away wraps
Je kunt de wrap al dag vantevoren maken
Tips: doe er nog wat kaas op of maak het met kipfile, ham, rosbief of rookvlees
Denk ook eens aan een zalm variant met komkommer, avocado, mierikswortel, kruidenmayonaise of roomkaas
Denk ook eens aan een zalm variant met komkommer, avocado, mierikswortel, kruidenmayonaise of roomkaas
Op foto staat 1 helft vd 2
AZIATISCHE TAKE AWAY WRAP
1 pers
Ingrediënten
2 eieren
Stuk komkommer
1 bosuitje
1/2 avocado
Gerookte kip (paar stukjes of restje gebakken kip)
Gado gado pindasaus of amandelpasta
Chilipoeder
Geraspte Kokos
Optioneel 1 el Japanse kruidenmix (Wasabi Furikake)
of wat wasabi poeder
Bakpapier
Bereiding
Klop de eieren los met wat geraspte kokos, peper en zout
Voeg hierbij eventueel 1 el Japanse kruiden of wasabi
Bak nu de omelet aan 2 kanten gaar en zet deze even weg
Snij nu de komkommer in langwerpige repen, doe dit ook met de avocado en snij de bosui in ringetjes
De kip kun je in reepjes of kleine blokjes snijden ligt eraan wat je voor kip gebruikt want misschien gebruik je restje kip
Smeer de afgekoelde omelet in met wat (koude) gado gado pindasaus en strooi hier beetje kokos over
Leg in het midden de repen komkommer en avocado op een lijn en strooi de bosui erover
Nu doe je wat kip erbij en strooi je een snuf chilipoeder erover
Rol nu de omelet stevig dicht als een burrito en vouw de zijkanten van het bakpapier naar binnen en rol de wrap stevig in het papier (zet dit evt. vast met een touwtje of elastiekje aan de 2 uiteinden)
Snij de rol door met een scherp mes stop ze in een bakje of lunchbox en neem ze zo mee voor onderweg of op het werk maar je kunt ze ook meteen opeten want ze zijn super lekker.
Klop de eieren los met wat geraspte kokos, peper en zout
Voeg hierbij eventueel 1 el Japanse kruiden of wasabi
Bak nu de omelet aan 2 kanten gaar en zet deze even weg
Snij nu de komkommer in langwerpige repen, doe dit ook met de avocado en snij de bosui in ringetjes
De kip kun je in reepjes of kleine blokjes snijden ligt eraan wat je voor kip gebruikt want misschien gebruik je restje kip
Smeer de afgekoelde omelet in met wat (koude) gado gado pindasaus en strooi hier beetje kokos over
Leg in het midden de repen komkommer en avocado op een lijn en strooi de bosui erover
Nu doe je wat kip erbij en strooi je een snuf chilipoeder erover
Rol nu de omelet stevig dicht als een burrito en vouw de zijkanten van het bakpapier naar binnen en rol de wrap stevig in het papier (zet dit evt. vast met een touwtje of elastiekje aan de 2 uiteinden)
Snij de rol door met een scherp mes stop ze in een bakje of lunchbox en neem ze zo mee voor onderweg of op het werk maar je kunt ze ook meteen opeten want ze zijn super lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten