25 okt 2018

Koolhydraatarm eten

In het kader van koolhydraatarm eten heb ik natuurlijk ook zat recepten die daarvoor in aanmerking komen en waarvan ik er al veel gedeeld heb op mijn Facebook groep Moon Kookt. 
Zelf eet ik nog steeds niet echt heel veel koolhydraten omdat ik daar vaak een super opgeblazen gevoel van krijg, maar dat komt ook waarschijnlijk omdat ik een gastic bypass heb gehad bijna 2 jaar terug, maar ook mijn partner eet de laatste tijd bijna geen koolhydraten meer, duhhh ik kook en maak meeneem lunches voor hem haha, hoewel hij als hij in het buitenland zit voor zijn werk toch vaak moet smokkelen tijdens de lunch omdat er simpelweg niet veel voorhanden is dan alleen een broodje, maar ik ben allang blij dat hij zich keurig tijdens het ontbijt en diner eraan houdt, nu alleen dat biertje nog pfff haha. Maar goed hij is intussen wel 6 kilo kwijt, oke het gaat langzaam maar dat is alleen maar goed want iedereen weet hoe sneller je afvalt des te sneller het er weer aanzit.
Nou is het natuurlijk per persoon verschillend hoe je khda gaat eten (diëten) want "officieel" mag je in het begin geen fruit oftewel fruitsuikers maar om manlief nou helemaal alles te ontzeggen, tja dat gaat niet werken, dus eet hij gewoon fruit en maak ik regelmatig een lekkere meeneem smoothie voor hem. Zo gebeurt het ook dat hij plotseling ergens trek in heeft en dan is het aan mij om hier een khda variant in te vinden en ik moet zeggen tot nu is dat nog steeds gelukt!! 
Maar ook ik smokkel wel eens en google voor bepaalde tips en geef dan altijd een eigen draai aan bestaande recepten oftewel ... een beetje VEEL van mezelf een een beetje van....
Zo ontstond dus ook dit recept, eigenlijk is het een samenstelling van verschillende recepten en eigen interpretatie, wij vonden het super lekker dus ik hoop jullie ook, laat het mij vooral weten in een reactie!!


CHILI EN GUACAMOLE
khda
11khd pp
2 á 3 pers

Ingrediënten:
 
125 gr spekblokjes
300 gr gehakt
50 gr gesnipperde ui
100 gr rode paprika
Klein blikje (uitgelekte) kidneybonen of bonenmix van Bonduelle
Klein blikje (uitgelekte) edamame bonen van Bonduelle
400 gr gepelde tomaten uit blik
1 tl peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl chilipoeder
1 tl gemalen komijnzaad
2 el balsamico azijn
1 tl paprikapoeder
2 tl sambal (of meer)
1 el tomatenpuree
250 ml water
1 runderbouillonblokje
75 g creme fraiche

Voor de guacamole:

2 avocado's
1.5 el creme fraiche
1 tomaat heel klein gesneden
1 sjalotje fijn gesnipperd
1 tl Citroensap
zout

Bereiding:

Bak de spekblokjes krokant en zet ze apart.
Rul het gehakt en snijd ondertussen de ui en paprika in blokjes.
Doe de gesneden ui en paprika bij het gehakt en bak het enkele minuten mee.
Doe vervolgens de rest van de ingrediënten (behalve het water, de creme fraiche, spek en het bouillonblokje) bij het gehakt en bak het enkele minuten mee.
Giet het water, het bouillonblokje en de creme fraiche in de pan en laat het op een laag vuurtje koken totdat het iets is ingedikt en voeg de spekblokjes toe, laat deze nog heel even mee warmen
Maak de guacamole door het vlees van de avocado fijn te prakken of te pureren met staafmixer (bewaar de pit)
Voeg dan de creme fraiche, de heel fijn gesneden tomaat, de fijngesnipperde sjalot, citroensap en zout toe en roer dit goed door elkaar, doe als de guacamole klaar is de pit vd advocado erin dit voorkomt bruin kleuren!!
Dien de chili op met schep guacamole en wat creme fraiche



Geen opmerkingen:

Een reactie posten