5 jan 2018

Stoofpeertjes uit de slowcooker

Ingrediënten

1 fles rode wijn
150 gram suiker
3 eetlepels honing...
1 steranijs
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
reep citroenschil
2 kruidnagels
2 zwarte peperkorrels
1 kilo kleine peren
sap van 1/2 citroen

Bereiding

Schil de peertjes, laat het steeltje eraan.
Snijd een dun plakje van de onderkant zodat ze blijven staan.
Besprenkelde peertjes flink met het citroensap zodat ze niet verkleuren.
Schenk de wijn in de binnenpan, voeg suiker, honing, kaneel, steranijs, vanillestokje, citroenschil, kruidnagels en peperkorrels toe.
Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker 30 minuten op hoog.
Af en toe roeren.
Zet de peertjes in de pan en verwarm ze 3 - 4 uur op hoog tot ze gaar zijn.
Schep de peren met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een schaal.
Schenk de wijn in een steelpannetje en laat op hoog vuur ± 10 minuten inkoken.
Bind de saus met wat maïzena, aangemaakt met water.
Zeef de saus over de peren en laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten