5 jan 2018


Een slowcooker is echt handig en tijdbesparend.

Een paar jaar terug heb ik een slowcooker aangeschaft en eigenlijk sinds een paar maanden ben ik pas fanatiek ermee aan de slag gegaan, met als resultaat een aantal zalige recepten.
Zoals ik in de post hiervoor al zei zal ik het recept van de pindakip plaatsen en ook komen er een aantal anderen slowcooker toppertjes aan.
En geloof me de aanschaf van een slowcooker is echt niet verkeerd en ook de prijzen vallen reuze mee, zelf heb ik er nu 2, wel van 2 verschillende merken een Russel Hobbs en een Andrew James.
Ik heb twee kleine slowcookers, ook wel crockpot genoemd of zoals ik ze noem de slome, ze zijn beide met een inhoud van 3,5 ltr en met keramische binnen pot.
Er zitten 3 standen op low, high en warmhoud, helaas zijn die van mij niet digitaal dat wil dus zeggen dat er geen tijdschakelaar opzit waardoor de slome na het aantal ingestelde uren op warmhouden springt, maar ach ik ben deze gewend en het werkt prima.
Groot voordeel is dat de slowcooker tijdsbesparend is en de mogelijkheid bied om op lage temperatuur over een langere tijd een eenpansgerecht te bereiden, hierdoor blijven de voedingswaarden van de ingrediënten intact en er komt nauwelijks vet bij kijken.

Er zijn zat mogelijkheden met een slowcooker maar het koken ermee is een makkelijk.
In feite doe je niet meer dan alle ingrediënten in de keramische binnenpot stoppen, de slowcooker aanzetten en vervolgens wacht je een paar uur tot het gerecht klaar is.
Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten:
  • Door de lage temperatuur, de lange bereidingstijd en de deksel op de pan blijft al het vocht in de pan. In een slowcooker heb je dus veel minder water, bouillon of een ander vloeibaar ingrediënt nodig dan normaal.
  • In een slowcooker kun je niet bakken, hierdoor zal vlees dus nooit een bruin kleurtje krijgen. Om dit te voorkomen kun je het vlees voordat je het in de slowcooker doet kort aan bakken in een pan met boter of olie. Zodra het vlees bruin kleurt leg je het in de slowcooker en laat je het apparaat zijn werk doen.
In feite kun je lekker relaxen terwijl de slowcooker zijn werk doet. Het eten kan niet aanbranden, tenzij je wel heel weinig vocht erin hebt gedaan, en het maakt ook niet uit of ie een uurtje langer aanstaat, je kunt hem dus aanzetten voor je naar je werk gaat en als je thuiskomt is je eten klaar.


PINDAKIP uit de slowcooker

Ingrediënten

1250 gram kipfilet of kippendijen
2 gesneden uien...
3 gesneden lente uitjes
6 eetlepels pindakaas
4 eetlepels zoete chili saus
100 ml kokosmelk
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sesamolie
3 tenen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepels zout
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels sambal



Bereiding:

De bereiding is echt simpel, alle bovenstaande ingrediënten gaan in de slowcooker roer het even door en zet hem dan 4 uur op low.
De tijd kan per slowcooker verschillen
Na 4 uur haal je de deksel eraf en roer je het geheel goed door. Is hij naar je zin toch nog te dun, gebruik dan wat maizena om het vocht te binden.
Lekker met brood of gewoon met rijst of bami


Oke op de foto lijkt het niet echt smakelijk haha


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten