Het nieuwe jaar begint
En hebben jullie de feestdagen overleefd?Hier is alles goed verlopen gelukkig, nu nog de kerst uit huis weg (zodra ik tijd heb en dat gaat nog paar dagen duren) en dan is alles weer het oude.
Ik ben voor de kerst nog 10 dagen naar Cannes geweest, mijn posts hierover volgen later, de boom stond hierdoor later dan normaal en ik ben een echte kerstgek dus mag de boom nog wel even blijven de rest van de versiering gaan als eerste eruit haha.
Dit jaar hoefde ik niet veel in de keuken te staan aangezien ik eerste kerstdag bij mijn dochter was uitgenodigd, nu denken jullie lekker makkelijk voor Moon nou dus niet want ik mocht nog even 2 gerechten in elkaar flantsen voor het diner.
Ik kon dus mooi aan de slag en wat was ik blij met mijn slowcooker op dat moment daar kon ik mooi pindakip in maken en op het fornuis heb ik Griekse kotopoulo avgolemono oftewel kip in een citroensaus met groente gemaakt, recepten volgen nog. Oh en ik heb ook maar ff stoofpeertjes in de slowcooker gemaakt ach ik was toch bezig.
![]() |
Er lagen een paar kadootjes haha oke wel voor 12 personen |
De tweede kerstdag hebben we met zijn allen buitenshuis gebruncht en zat ik savonds nog te vol om überhaupt nog wat te gaan maken, gelukkig had manlief hetzelfde.
Oud en nieuw waren we uitgenodigd op een feest maar heb ik wel 2 schalen luxe hapjes gemaakt en een grote schaal met kaas, worst en zuur van Kesbeke.
Nu alles weer rustig is kwam ik in mijn keuken(tje) een halve kerststol tegen en deze komt van de warme bakker dus eigenlijk zonde om weg te gooien en ook nog een paar oliebollen van dezelfde bakker (zelf geen tijd gehad om te bakken) dus wat doe ik dan? daar maak ik broodpudding van, als eerste een pudding van de kerststol en ik moet zeggen mmmmm
Kerststol broodpudding
Ingrediënten
ca. 7-9 sneetjes kerststol
tl kaneel
50 gr rozijnen
flinke scheut rum
2 eieren
1 sinaasappel (rasp)
1 blikje gecondenseerde melk (of 200 ml melk met 200 ml slagroom en 2 el suiker)
Snufje zout
1 el suiker
Boter
Poedersuiker
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de rozijnen 30-60 min wellen in de rum.
Vet met de boter de ovenschaal in.
Leg de plakjes kerststol dakpangewijs in de ovenschaal.
Klop de gecondenseerde melk, eieren, zout, suiker, kaneel en sinaasappelrasp los in een kom met een garde of mixer.
Haal de rozijnen uit de rum en strooi ze over het brood in de schaal.
Giet het mengsel nu langzaam over het brood zodat ook de bovenkant genoeg vocht opneemt.
Bak de broodpudding ca 45 min. in de oven tot hij bruin is en al het vocht opgenomen.
Bestrooi de pudding met de poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten