Lekkere trek in iets hartigs en hot!
Soms kan ik ineens zo een trek hebben in de raarste dingen en dan ga ik vaak ook echt de deur uit om de ingrediënten ervoor te scoren maar soms heb ik daar gewoon even de tijd niet voor en dan blijft die trek dus dikwijls dagen hangen.Zo ook met kippenlevertjes, ja ik weet het daar moet je van houden maar geloof me gebakken op de Surinaamse manier zijn ze echt zoooo lekker op een zacht wit broodje maar je moet wel van pittig houden.
Kippenlevertjes dus, tja die ben ik gaan halen bij mijn favoriete Turkse supermarktje in Hoofddorp, omdat ik daar toch heen moest en ze kosten echt niets, oke wel iets maar weinig.
Ik heb meteen wat extra meegenomen en dat in de vriezer gestopt omdat ik dan zeker weet dat ik het in huis heb de volgende keer, scheelt weer ritje naar Hoofddorp.
Manlief lust het niet dus alles is voor Moontje yum yum maar 1 broodje is zat voor mij en zo heb ik met wat over was (zeker voor nog 2 broodjes, ik kook altijd voor een weeshuis) een goede vriend blij gemaakt die toevallig ziek thuis zat.
Surinaamse pittige kippenlevertjes
Ingrediënten
1 pond kippenlevertjes
1 grote gesnipperde ui
3 teentjes knoflook
1 klein madame jeanette pepertje, dit mag je ook vervangen door evt. wat sambal
1/2 blikje tomatenpuree (kleine)
1 flinke tl suiker
Zonnebloemolie
de volgende kruiden doe je naar smaak
- Kentjoerwortel
- Laos
- Djahe
4 a 5 kleine maggiblokjesscheutje zoute ketjap
Selderij (fijngehakt)
Bereiding
Kook de levertjes even kort gaar, giet af en snijd in blokjes
Pel en snijd de knoflook en het pepertje fijn
Verwarm in een wok of hapjespan (met antiaanbak) een scheutje olie en bak hierin de levertjes kort bruin.
Haal de lever uit de pan en voeg nu de ui, knoflook en peper toe en bak dit kort aan.
Dan de tomatenpuree, suiker, kruiden en maggiblokjes erbij en op laag vuur even goed verwarmen en voortdurend omscheppen.
Voeg dan een scheut zoute ketjap toe en roer goed door.
Doe de lever er weer bij en laat nog heel even goed doorgaren.
Vlak voor het serveren strooi je de selderij erover.
Lekker op brood maar ook bij rijst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten